tiistai 6. kesäkuuta 2017

MIKSI JUURI SINUN TULISI TULLA VESIJÄRVI-VIIKOLLE?

Monet teistä varmasti muistavat, miten pahassa jamassa Vesijärvi oli 60-70 –luvulla. Se oli Suomen huonokuntoisimpia järviä, ja osa teistä on saattanut nähdä omin silmin sen aikaiset levälautat, joiden pinnalla kivetkin kelluivat.

Vuosikymmenten aikana on tultu suurin harppauksin parempaan suuntaan: vesi on kirkkaampaa ja puhtaampaa, eikä levähaittoja juurikaan ole. Kalasto on monipuolinen ja kalastettavaksi sopivia petokaloja on runsaasti. Vesikasvillisuutta on riittävästi, mutta ei liikaa, ja järvellä on monia uimarannaksi sopivia alueita.

Vaikka tilanne on tällä hetkellä hyvä, järveä uhkaa silti moni tekijä. Ilmastonmuutos on yksi näistä riskeistä, kun vetiset talvet aiheuttavat ravinteiden valumista järveen pelloilta ja metsistä. Jo yksittäinen ihminen voi omalta osaltansa tehdä paljon vesistöjen hyväksi, mutta parhaaseen lopputulokseen pääsemme yhdistämällä voimamme.

Vesijärvi-viikkoa vietetään juuri tämän takia. Jotta ymmärtäisimme, että meillä tosissaan on jotain yhteistä ja arvokasta vaalittavaa.

Vesijärvi-viikon viettämiseen me tarvitsemme sinua! Sillä yksikään tapahtuma ei ole yhtään mitään ilman sinua, sinun ystäviäsi ja perhettäsi ja sinun läsnäoloasi. Voimme kirjoittaa sata blogia ja jakaa tuhat kuvaa, mutta jos sinä et tule, olemme Vesijärven kanssa melko yksinäisiä. 

Tein sinulle myös pienen muistilistan, jonka avulla vietät onnistuneen Vesijärvi-viikon.

Kuinka vietät Vesijärvi-viikkoa onnistuneesti

Ole Vesijärven ystävä ja tule iloitsemaan meille kaikille yhteisestä Vesijärvestä, ja pitämään siitä hyvää huolta! Näin lumoava järvimaisemamme säilyy kauniina sukupolvelta toiselle.

T. Anna ja Anne-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti