tiistai 7. huhtikuuta 2015

Kirje Äiti Meritaimenelta

Saimme maaliskuussa kalapostia, ainutkertaisen avunpyynnön erittäin uhanalaiselta meritaimenelta. Kirjeessään Äiti Meritaimen pyytää apua unelmansa toteuttamiseen. Näin hän kirjoittaa: 

”Minun unelmani on päästä nousemaan ylös kotijokeani, kisailla koskissa, tuntea hapekas virtavesi kiduksissani ja kutusoraikon kutittelu vatsanahassani. Kuitenkin jo sukupolvien ajan olen hakannut päätäni voimalaitospatoon, joka tukkii tieni. En pääse siitä läpi, ali, yli enkä ympäri. Minulla on ikävä kotiin. Tiedän, että olen kala ilman pankkitiliä ja eväni ovat sidotut. Siinä. mitä hyväkseni voidaan ihmisten konstein tehdä, rakentaa kalateitä, kunnostaa koskia, säädellä kalastusta ja tehostaa vesiensuojelua, tarvitsen sinun apuasi."

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry on mukana Suur-Seudun Osuuskaupan eli SSO:n äänestyskisassa vuosilahjoituksen saajaksi. Jaossa on yhteensä 50 000 euroa. Tavoitteenamme on saada rahoitusta kalateiden rakentamiselle Mustionjoen voimalaitospatoihin ja näin auttaa Äiti Meritaimenta ja palauttaa lohikalat koko Karjaanjoen vesistöön.

Kutsumme teidät kaikki äänestämään lohikalat Karjaanjokeen!

Taimenen vapautus!           Kuva:LUVY
Äänestämään pääset alla olevasta linkistä ja oikea kohde löytyy selaamalla listaa alaspäin ja valitsemalla äänestyskohteeksi Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry.

Äänestyslinkki: https://www.s-kanava.fi/uutinen/mita-haluat-sson-tukevan-aanesta-ja-osallistu/1697614_11310


Äänestyskohde: Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti