keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Toiveikasta torstaita

Päijät-Hämeen Vesijärvi on ollut maallikon silmin pääosin hyvässä kunnossa jo pitkään ja hyvä niin. Nykyaikana, jolloin lastensairaalankin rakentamiseen tarvitaan kansalaisten lahjoituksia, tuntuu aika luontevalta, että oman lähiveden kunnosta jokainen haluaa pitää huolta. Silti mieleen saattaa tulla, että miksi juuri minä näkisin vaivaa, kun järvi näyttää olevan hyvässä kunnossa ja ammattilaisten hoivassa. 

Emme halua ympäristökatastrofia, joka aktivoisi ihmiset! Mutta osaammeko me vesienhoidon parissa toimivat tarjota erilaisia houkuttelevia osallistumismahdollisuuksia niille, joita vesien tila ja kunnostaminen kiinnostavat?


Tänä syksynä Vesijärven hyväksi syntyi liki samaan aikaan kolme mainiota tapahtumaa. Kanervan päiväkoti järjesti perheilleen Vesijärvi-kävelyn, Launeen koulun lauantaityöpäivän teemana oli Vesijärvi ja vanhempien herrojen Ankkurin miestenkerhossa käsiteltiin kahtena eri kertana Vesijärveä ja sen tilaa.

Tapahtumista kertyi kilisevää ja kahisevaakin Vesijärvisäätiön ylläpitämään järven hoitorahastoon. Vähintään yhtä tärkeää oli näiden tahojen oma aktiivisuus ja tahto toimia vesienhoidon hyväksi - itse valitsemallaan tavalla!

Vesijärvi kiittää!


2 kommenttia:

  1. Kivoja tempauksia teillä siellä ollut! Uintikelpoiset vedet on kaikille tärkeitä. Aina sitä ei tajuakkaan kun se on itsestään selvää. Meillä oli muutama kesä sitten poika hongkongista. Ihmetteli näitä puita. Ihmetteli vettä ja sitä että voi uida missä vaan ja todella ihmetteli sitä että voimme kalastaa missä vaan ja vielä SYÖDÄKKIN saatuja kaloja :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se on. Usein emme osaa niin sanotusti nähdä metsää puilta. Puhtaat vedet, puhdas ilma ja ihan vaikka hiljaisuus ovat sellaisia, joita aika ajoin kuulee kansainvälisten matkailijoiden arvostavan Suomen luonnossa.

      Poista