tiistai 24. helmikuuta 2015

Ulos luokasta!

Me Vesijärvisäätiöllä olemme vaihtaneet tänä talvena useammankin kerran opettajien ja LUMA-verkoston jäsenten kanssa ajatuksia siitä, millä konseptilla eri-ikäisiä lapsia ja nuoria saataisiin kiinnostumaan vesistöistä ja niiden tilasta.

Toivottiin toimintaa ja kenttätyötä
-Ideoimme talviniittotyöpajaa ja kasvien keruuseen liittyvää työpajaa, jossa lopuksi oppilaat voisivat siirtää työnsä tulokset nettiin. Haasteita riittää: miten päästä järvelle tai rannalle ja takaisin oppitunnin aikana ja ehtiä tehdäkin jotain? Kuka maksaa matkat? Nyt ei voi toteuttaa, sillä Vesi ekosysteemissä -aihe oli syksyllä. Niittoa tehdään vaarallisin työkaluin (viikate!) ja konein (bobcat ja leikkuri).


Toivottiin jatkuvuutta
- Ylemmillä luokilla esimerkiksi rehevöityminen käsitellään oppitunneilla. Yksi reissu katsomaan ja kuvaamaan talviniittoa tuntuu aika pieneltä lisältä, vaikka JärviWikiin laittaisi. Veden laadun seurantaa tai monta retkeä.
Me toivomme innostuneita opettajia:)
- Ehkäpä jatkossa pyydämme kouluilta ja päiväkodeilta ehdotuksia vesistö-teeman toteuttamiseksi ja saamme sitä kautta uutta sykettä toimintaan? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti